BAND 
De Greyhound Blues Band bestaat sinds 1991 en is een zeer geroutineerde band.
De Drentse bluesband bestaat uit muzikanten die eerder in diverse bands als de Juke Joint Blues Band, Southside Blues Band en de John Stevens Band speelden en in deze formatie hun muzikale ervaringen gebundeld hebben.
Een fantastische ritmesectie, een alleskunner op gitaar met een prachtige bluesstem maken dit orkest tot een zeer complete band, die met passie hun `doggone` blues spelen. Deze blues vindt zijn oorsprong in de Chicago en Texas Blues.
Ook buiten Nederland is de Greyhound Blues Band met succes op de diverse bluespodia te vinden zoals in Duitsland, Belgie, Frankrijk en Zwitserland. Naast de reguliere optredens wordt de band regelmatig ingezet als begeleidingsband van internationale bluesmuzikanten.
De `jonge` honden staan garant voor een avond met groove en doggone blues.

Promofoto-3piece   Promofoto4piece

To ENLARGE click photo (and click Photo for NEXT in this group)

BEGELEIDINGSBAND van nationale en internationale bluesartiesten
De Greyhound Blues Band brengt ook revues met authentieke, Amerikaanse bluesartiesten en vooraanstaande nationale muzikanten. De band heeft hiermee gedurende hun 25-jarig bestaan veel ervaring mee opgedaan.
De bluesmuziek is geworteld in de Chicago Blues en wordt gespeeld met passie, die uitnodigt om te bewegen en mee te doen.
In 2016 bestaat de band ruim 25 jaar en heeft drie vaste leden: Jon Meyerjon (zang/gitaar), Martin van der Velde (bas) en George Snijder (drums). Naast de trio-formatie treedt de band op in samenstellingen, waarbij wisselende muzikanten de revue passeren in meerdere formaties. Aan de 4peice-formatie wordt anno 2016 Michiel Mens op Hammondorgel toegevoegd.
De “Greyhoundbus” neemt je mee naar Chicago en voert je langs bluesclubs downtown. De gerenommeerde muzikanten, die de revue passeren komen uit binnen- en buitenland.
Speciaal voor intieme en low volume concerten treedt de band op in een semi-akoestische opstelling.