Sunday Evening Blues Jam Dependance Assen 17 dec feat. Peter Driessen

Sunday Evening Blues Jam met Peter Driessen

Op zondagavond 17 december vindt er weer een Sunday Evening Blues Jam plaats in cafe de Dependance aan de Rolderstaat in Assen. Uitbater Jan Vegelien van Cafe de Dependance organiseert eens in de maand in samenwerking met de Greyhound Blues Band een serie bluessessions waarbij een gerenommeerde bluesmuzikant centraal staat.

Deze maand is dat Peter Driessen, de uit Hilden Duitsland afkomstige blues coryfee, die al een indruk wekkende staat van dienst op zijn naam heeft staan. Op zijn 15e wordt hij door de muziek van Jimi Hendrix en Fleetwood Mac met Peter Green dan nog op gitaar op het spoor van de blues gezet en al snel besluit hij, achteraf gezien zeer succesvol het gitaarspel op te pakken. Vele jaren later mag hij gitaarvirtuoos Gregor Hilden tot een van zijn oud-leerlingen reken en kan hij terugzien op een vriendschap met de legendarische Alexis Korner. De Amerikaanse gitarist/songwriter/producer Rick Derringer noemde Driessen “een van de beste gitaristen van Europa”.
Driessen heeft, als zanger gitarist ondertussen diverse producties op zijn naam staan, waarvan ‘Talking About It’ uit 2016 zijn meest recente is.

Deze authentieke bluesmuzikant zal tijdens deze gratis toegankelijke sessie begeleid worden door de Greyhound Blues Band, een combinatie die garant staat voor een avond oude stijl Chicago Blues.
Aanvang 19.00 uur.

Sunday Evening Blues Jam Dependance Assen feat. Eric Bosma 19 nov

Sunday Evening Blues Jam met Eric Bosma.

Op zondagavond 19 november vindt er weer een Sunday Evening Blues Jam plaats in Café de Dependance aan de Rolderstaat in Assen. Uitbater Jan Vegelien van Cafe de Dependance organiseert eens in de maand in samenwerking met de Greyhound Blues Band een serie bluessessions waarbij een gerenommeerde bluesmuzikant centraal staat. Deze maand is dat Eric Bosma, de zeer ervaren zanger-gitarist van de Highway Rhythm and Blues Gang, ook wel Highway Gang genoemd.
Wanneer Bosma op 14 jarige leeftijd zijn eerste gitaarlessen in Apeldoorn ondergaat, is de eerste boodschap van zijn leraar dat luisteren belangrijker is dan spelen. Nu 35 jaar later en vele omzwervingen in allerlei jazz, pop en rockbandjes verder is hij sinds 2010 de vaste waarde van de geroutineerde Highway Gang, met wie hij landelijk actief is. Zijn liefde voor jazzgitaristen als Joe Pass en Barney Kessel heeft hij weten te bundelen met zijn ruime ervaring in eerder genoemde stijlen wat hem een heel eigen sound heeft opgeleverd. Onlangs verscheen de cd LIVE at the Black & White Café van de band, een live registratie waarop een aantal bluesklassiekers terug te vinden zijn, die de band volledig naar eigen hand heeft weten te zetten.
Eric Bosma zal tijdens deze gratis toegankelijke sessie begeleid worden door de Greyhound Blues Band, een combinatie die garant staat voor een avondje stevige blues.
Aanvang 19.00 uur.

Sunday Evening Blues Jam met Volker ‘Hoochie Coochie Man’ Schäfer op 22 okt

Sunday Evening Blues Jam met Volker ‘Hoochie Coochie Man’ Schäfer.
Op zondagavond 22 oktober vindt er weer een Sunday Evening Blues Jam plaats in Café de Dependance aan de Rolderstaat in Assen. Uitbater Jan Vegelien van Cafe de Dependance organiseert eens in de maand in samenwerking met de Greyhound Blues Band een serie bluessessions waarbij een gerenommeerde bluesmuzikant centraal staat. Deze maand is dat de in 1962 te Aschaffenburg, Duitsland geboren Volker Schäfer, de zingende pianist die ook als ‘Hoochie Coochie Man’ door het muzikale leven gaat. Na een korte klassieke piano-opleiding stort hij zich eind jaren zeventig op rock muziek en speelt in bands als Maulwurf, Comotio en Livetime voordat hij zich in 1996 meer gaat richten op blues en boogie muziek. In datzelfde jaar neemt hij zijn eerste cd met de titel ‘Blues & Boogie’ op, die in 1998 wordt opgevolgd door ‘I´m the Hoochie Coochie Man’. Pas in 2009 verschijnt er nieuw materiaal, zijn succesvolle album ‘Sturmfrei’, waarmee zijn naam als barrelhousepianist definitief is gevestigd.
Volker Schäfer zal tijdens deze gratis toegankelijke sessie begeleid worden door de Greyhound Blues Band, een combinatie die garant staat voor authentieke blues.
Aanvang 19.00 uur.

Greyhound Blues Band met Lars Müller en Michiel Mens op IJsseljazz Gorssel 10 SEP17

Line Up

Jon Meyerjon - zang gitaar
Martin van der Velde - bas
George Snijder - drums
Michiel Mens - Hammond
Lars Müller - gitaar

Locatie

Grolsch Podium - Nijverheidsplein

Tijd: 13.00 - 14.00 uur

Setlist, playlist met nummers van de nieuwe cd The Doggoners Blues Out

Shuffling Kris, My Baby Bluese Me, Mortgage Blues, Doggone Blues, Oh So In Love, Slow Bear Blues, Wonder Where Wonder Why, Sleep With Open Eyes, Bright Red Mustang 73, Nobody's Blues, Boogie No7

 

Luister op Spotify