Sunday Evening Blues Jam feat. Lars Müller met op drums René van Astenrode, zondag 29 april Dependance Assen

Lars Müller
René van Astenrode

LARS MÜLLER in de Dependance.

Zondag 29 april vindt een Sunday Evening Blues Jam plaats in Café de Dependance aan de Rolderstraat in Assen. Tijdens deze sessie staat gitarist-zanger Lars Müller centraal.  Müller is gevormd door vele jaren blues-en-jazz-studie aan het Conservatorium in Enschede en vele jaren ervaring in het live-circuit. Zijn gitaarspel is een kruisbestuiving van jazz en blues, waarbij de blues de basis vormt van zijn stijl.
Zijn zoektocht naar de perfectie van het gitaargeluid leidde hem tot het ontwerpen en maken van zijn eigen versterkers.
Er worden vergelijkingen gemaakt met klassiek gitaristen als Albert, Freddie en BB King en meer nog de moderne bluesgitaristen als Larry Carlton en Robben Ford.
Naast gitarist is Müller een begenadigd zanger en schrijft gedeeltelijk zijn eigen repertoire. Lars nam diverse cd’s op met o.a. the Blues Authority en de Ruud Weber Band. Weber speelt heden ten dage in de King of the World en Lars in Blue Brew.

RENÉ VAN ASTENRODE
René volgde zijn studie slagwerk aan het Conservatorium te Groningen en studeerde drums en vibrafoon en Den Haag.
Hij gaf methodiek les aan de afdeling jazz op het Conservatorium in Groningen.
Tegenwoordig werkt René bij de muziekschool in Haren, in Gieten en bij Kunstenschool ZG in Stadskanaal.
In zijn kwartet “Good Vibes" speelt hij vibrafoon en speelt eigen composities.
Met diverse jazz-formaties maakte hij tournees in Frankrijk en Duitsland.
Enkele andere bands waarin René actief is: Potbaumgarten and Friends, Vintagefive en Fens & Friends.

Tijdens deze sessie worden Lars en René begeleid worden door de Greyhound Blues Band. Aanvang 19.00 uur, entree gratis.

Sunday Evening Blues Jam Feat. Blazing Hank zondag 25 mrt 19.00u

Blazing Hank

Sunday Evening Blues Jam met Blazing Hank.

Op zondagavond 25 maart vindt er weer een Sunday Evening Blues Jam plaats in cafe de Dependance aan de Rolderstaat in Assen. Uitbater Jan Vegelien van Cafe de Dependance organiseert eens in de maand in samenwerking met de Greyhound Blues Band een serie bluessessions waarbij een gerenommeerde bluesmuzikant centraal staat. Deze maand is dat de Asser zanger mondharmonicaspeler Henk van Embden, die wanneer hij het podium bestijgt in de huid van zijn alter ego Blazing Hank kruipt. Al ruim dertig jaar stort deze gepassioneerde bluesmuzikant zich op het rockin’ old school Chicago blues repertoire, waarbij uitstapjes richting bluesrock niet worden geschuwd. Als frontman van Blazing Hank and the Bluesbullets heeft van Embden zich als doel gesteld zich ieder optreden voor honderd procent te geven om zijn publiek te vermaken. In het verleden deed hij ruimschoots ervaring op in bands als Outback Drifter en Joint Venture, ervaringen die nu goed van pas komen om de gestelde ‘bluesmission’,  die de band voor ogen heeft te bewerkstelligen.

Deze sympathieke en enthousiaste bluesmuzikant zal tijdens deze gratis toegankelijke sessie begeleid worden door de Greyhound Blues Band, een combinatie die garant staat voor een avond ongepolijste en dampende Chicago blues.

Aanvang 19.00 uur.

 

Sunday Evening Blues Jam feat. Tee Ice in De Dependance Assen 18 feb.

Tee Ice

Sunday Evening Blues Jam met Tee Ice.
Op zondagavond 18 februari vindt er weer een Sunday Evening Blues Jam plaats in cafe de Dependance aan de Rolderstaat in Assen. Uitbater Jan Vegelien van Cafe de Dependance organiseert eens in de maand in samenwerking met de Greyhound Blues Band een serie bluessessions waarbij een gerenommeerde bluesmuzikant centraal staat. Deze maand is dat Tee Ice, een Drentse bluesmuzikant die wanneer hij niet op het podium staat als Tjaard Eisses door het leven gaat. Al jaren is hij frontman van de Drents Groningse formatie Tee Ice and the Nice Guys, die hun swingende repertoire uit het grote 'Real Chicago Style' songbook selecteert en covers van Jimmy Reed, Otis Rush, Elmore James en Willy Dixon volledig naar eigen hand weet te zetten. Zijn liefde voor het werk van Harry ‘Cuby’ Muskee steekt Eisses niet onder stoelen en banken en steevast bevat de songlist van Tee Ice een aantal zorgvuldig gekozen nummers van deze Drentse blueslegende. ‘Having a good time’ heeft Tjaard Eisssen hoog in het vaandel staan en zo heeft ieder optreden van deze man dan ook een behoorlijk entertainment gehalte. Deze sympathieke en enthousiaste bluesmuzikant zal tijdens deze gratis toegankelijke sessie begeleid worden door de Greyhound Blues Band aangevuld met saxofonist Joni Fens, een combinatie die garant staat voor een avond authentieke Chicago blues. Aanvang 19.00 uur.