Greg Copeland and Greyhound Blues Band at Veenbraand Festival Spijkerboor 27 april 2019

Van 26 t/m 28 april werd voor de vierde keer het Veenbraand Festival georganiseerd door Willem Dijkema en Anneke Berends, Jan Hoekman en Jos Seidel voor het geluid.

Een fantastisch initiatief, dat mag rekenen op een brede belangstelling. Tijdens dit weekend vormt het Drentse dorp Spijkerboor het decor voor workshops, huiskamer-, schuur- en garageconcerten en concerten in Café 't Keerpunt. Allemaal in het teken van blues.
Het dorp verwelkomt tijdens deze dagen nationaal en internationale artiesten en bands.

Dit jaar waren de headliners Flavium, AJ Plug en Greg Copeland.
Het Veenbraand Festival is een sympathiek evenement, dat ieders aandacht verdient.

Greyhound Blues Band begeleidde deze editie de Amerikaan Greg Copeland, die op dit moment veel lof ontvangt voor zijn nieuw album Brown-eyed Handsome Man. Greg leidde de blues naar Chicago en deed oude tijden herleven. En zoals hij zei: "get in the bus and let's do it!" De ervaren bluesman wist in 'no time' de sfeer om te zetten in die van een bluesclub aan Sheffield & The Paul, River North of Lincoln Park. Het publiek genoot met volle teugen.
GBB werd bijgestaan door Thomas van de Berg op harmonica en gitaar (Honeydrippers en True Tones) en tijdens Hoochie Coochie Man liet CigarBox Henry zijn slidetechniek horen op de driesnarige cigar box.

Het was al met al "schitterend" zoals Willem Dijkema het verwoordde.

Greg Copeland

 

Speciale gast Thomas van den Berg

Gastoptreden Cigar Box Henry (rechts) bij Hoochie Coochie Man