Michiel Mens op Hammond tijdens Sunday Evening Blues Jam op 23 december

Michiel Mens

Sunday Evening Blues Jam met Michiel Mens.

Op zondagavond 23 december vindt de laatste Sunday Evening Blues Jam van dit jaar plaats in cafe de Dependance aan de Rolderstaat in Assen. Uitbater Jan Vegelien van Café de Dependance organiseert eens in de maand in samenwerking met de Greyhound Blues Band een serie bluessessions waarbij een gerenommeerde bluesmuzikant centraal staan. Deze maand wordt de van oorsprong uit Enkhuizen afkomstige Hammondspeler Michiel Mens op dit podium welkom geheten. Naast de Hammond bespeelt Michiel Mens de sousafoon, dit instrument verbindt hem al ruim 20 jaar aan de Boomerangs, een gerenommeerde jazzband uit het noorden van het land. De van oorsprong klassiek geschoolde toetsenist wordt na het beluisteren van plaatmateriaal van Jimmy Smith en Dr. Lonnie Smith gegrepen door de magische sound van de Hammond en heeft zich sindsdien volledig gestort op het bespelen van dit instrument.
Michiel Mens zal tijdens deze gratis toegankelijke sessie begeleid worden door de Greyhound Blues Band.
Aanvang 19.00 uur.