Sunday Evening Blues Jam Dependance Assen 17 dec feat. Peter Driessen

Sunday Evening Blues Jam met Peter Driessen

Op zondagavond 17 december vindt er weer een Sunday Evening Blues Jam plaats in cafe de Dependance aan de Rolderstaat in Assen. Uitbater Jan Vegelien van Cafe de Dependance organiseert eens in de maand in samenwerking met de Greyhound Blues Band een serie bluessessions waarbij een gerenommeerde bluesmuzikant centraal staat.

Deze maand is dat Peter Driessen, de uit Hilden Duitsland afkomstige blues coryfee, die al een indruk wekkende staat van dienst op zijn naam heeft staan. Op zijn 15e wordt hij door de muziek van Jimi Hendrix en Fleetwood Mac met Peter Green dan nog op gitaar op het spoor van de blues gezet en al snel besluit hij, achteraf gezien zeer succesvol het gitaarspel op te pakken. Vele jaren later mag hij gitaarvirtuoos Gregor Hilden tot een van zijn oud-leerlingen reken en kan hij terugzien op een vriendschap met de legendarische Alexis Korner. De Amerikaanse gitarist/songwriter/producer Rick Derringer noemde Driessen “een van de beste gitaristen van Europa”.
Driessen heeft, als zanger gitarist ondertussen diverse producties op zijn naam staan, waarvan ‘Talking About It’ uit 2016 zijn meest recente is.

Deze authentieke bluesmuzikant zal tijdens deze gratis toegankelijke sessie begeleid worden door de Greyhound Blues Band, een combinatie die garant staat voor een avond oude stijl Chicago Blues.
Aanvang 19.00 uur.