Sunday Evening Blues Jam met Volker ‘Hoochie Coochie Man’ Schäfer op 22 okt

Sunday Evening Blues Jam met Volker ‘Hoochie Coochie Man’ Schäfer.
Op zondagavond 22 oktober vindt er weer een Sunday Evening Blues Jam plaats in Café de Dependance aan de Rolderstaat in Assen. Uitbater Jan Vegelien van Cafe de Dependance organiseert eens in de maand in samenwerking met de Greyhound Blues Band een serie bluessessions waarbij een gerenommeerde bluesmuzikant centraal staat. Deze maand is dat de in 1962 te Aschaffenburg, Duitsland geboren Volker Schäfer, de zingende pianist die ook als ‘Hoochie Coochie Man’ door het muzikale leven gaat. Na een korte klassieke piano-opleiding stort hij zich eind jaren zeventig op rock muziek en speelt in bands als Maulwurf, Comotio en Livetime voordat hij zich in 1996 meer gaat richten op blues en boogie muziek. In datzelfde jaar neemt hij zijn eerste cd met de titel ‘Blues & Boogie’ op, die in 1998 wordt opgevolgd door ‘I´m the Hoochie Coochie Man’. Pas in 2009 verschijnt er nieuw materiaal, zijn succesvolle album ‘Sturmfrei’, waarmee zijn naam als barrelhousepianist definitief is gevestigd.
Volker Schäfer zal tijdens deze gratis toegankelijke sessie begeleid worden door de Greyhound Blues Band, een combinatie die garant staat voor authentieke blues.
Aanvang 19.00 uur.