Sunday Evening Blues Jam 25 juni 2017 | Café De Dependance Assen

Sunday Evening Blues Jam met Michiel Mens en Mick van Heijningen.

Op zondagavond 25 juni vindt er weer een Sunday Evening Blues Jam plaats in cafe de Dependance aan de Rolderstaat in Assen. Uitbater Jan Vegelien van Cafe de Dependance organiseert eens in de maand in samenwerking met de Greyhound Blues Band een serie bluessessions waarbij één of meerdere gerenommeerde bluesmuzikanten centraal staan. Deze maand zijn dat de Zwolse gitarist Mick van Heijningen en de van oorsprong uit Enkhuizen afkomstige Hammondspeler Michiel Mens.
Mick van Heijningen wordt, door het bijwonen van een concert BB King al op jonge leeftijd besmet met het bluesvirus. Sindsdien werkt hij dagelijks vele uren aan zijn gitaartechniek. Deze aan het ArtEZ Conservatorium studerende gitarist heeft ruime ervaring opgedaan in uiteenlopende bezettingen, waaronder een Bigband en een Hammondtrio.
Naast de Hammond bespeelt Michiel Mens de sousafoon, dit instrument verbindt hem al 20 jaar aan de Boomerangs, een gerenommeerde jazzband uit het noorden van het land. De van oorsprong klassiek geschoolde toetstenist wordt na het beluisteren van plaatmateriaal van Jimmy Smith en Dr. Lonnie Smith gegrepen door het Hammondspel en heeft zich sindsdien toegelegd op dit instrument.
Beide muzikanten zullen tijdens deze gratis toegankelijke sessie begeleid worden door de Greyhound Blues Band.
Aanvang 19.00 uur en toegang gratis.