25 TOUR ter opluistering van het 25 jarig bestaan

25TOUR_DATA

25th Anniversary

In 2016 bestaat de bluesband Greyhound Blues Band 25 jaar. Om dit jubileum op te luisteren organiseert de band de 25TOUR. Tijdens deze serie optredens wordt hun "Doggone Blues" aangevuld met de hammondspeler Michiel Mens. Doggone blues is hun mix tussen Chicago en Drentse Blues.

Tijdens de 25 jaar heeft de band getoerd in Europa en is bekend geworden in vele bluesclubs en festivals. Naast de reguliere optredens begeleidt de band ook authentieke bluesmuzikanten. Anno 2016 waren dat er ruim meer dan 100, waaronder alleen al 64 uit de USA. We noemen Henry Gray, James Harman, Chicago Bob Nelson, Louisiana Red Minter, Tino Gonzales, Gene Taylor.

Op 16 en 17 april staan Tommie Harris en Steve Wilkinson op het programma tijdens het Veenbraand Festival in Spijkerboor en het najaar zijn voor het Tamboer Blues Festival in Hoogeveen Archie Lee Hooker, Leon Blue en Kat Baloun gepland.

Media

De band heeft 9 cd’s uitgebracht waaronder 2 solo-cd’s van zanger-gitarist Jon Meyerjon. Blues Boulevard Records (B) heeft de heruitgave van het album Take it or leave it over de hele wereld uitgebracht.

Martin van der Velde heeft onder V-Tone Records de DVD Two decades of doggone blues en twee cd’s in de serie Blues from the low country uitgegeven.

Naar verwachting komt in het najaar de nieuwste cd uit.

Data

De data van de 25TOUR, die op dit moment bekend zijn, zijn:
10 april Café La Porte Meppel, 16 april Café ’t Keerpunt Spijkerboor, 13 mei Café De Roskam Nunspeet, 23 juni Podium Kerkplein Assen, 3 september Podium Uitdagend Hoogeveen, 8 oktober Bruinsma Events Stadskanaal.

Bezetting

Bezetting Greyhound Blues Band tijdens de 25TOUR
Jon Meyerjon (zang, gitaar), Martin van der Velde (bas), George Snijder (drums, zang) en Michiel Mens (Hammond, zang).

Voor de 25TOUR gelden speciale condities. Voor inlichtingen en boekingen kunt u het contactformulier gebruiken of mailen naar info@...